Bilar i lager 874

Promenadseger för Mats på Klara milen

Nästan 300 glada löpare tog sig runt den soliga banan under årets Klara milen vinn bilen. Men gladast var nog Mats Nyman som tog hem storvinsten, en specialstripad Ford Fiesta.

– Jag är överrumplad och överväldigad. Det är inte varje dag man vinner, speciellt inte högsta vinsten! säger 72-årige Mats Nyman.

Trots att han är uppväxt i Sollentuna har han inte aktivt tagit sig till Järvafältet förut. Så när han fick höra talas om Klara milen och hur höga oddsen är för att faktiskt vinna en bil bestämde han sig för att anmäla sig och promenera runt banan.

Alla som är med i tävlingen har två timmar på sig att ta sig runt banan som är en mil lång. Oavsett tid är man sedan med i utlottningen av en sprillans ny Ford Fiesta.

När de två timmarna hade gått och lottningen började var Mats en av tre spända deltagare uppe på scenen som fick chansen att prova varsin bilnyckel.
– Man är så upptagen av händelsen så det är svårt att helt registrera vad man gör. Men jag såg direkt på Jesper, den första killen, att hans nyckel inte funkade. Och sen var det ju min tur!

Bilen låstes upp och majlördagen blev helt klart bättre än vad Mats hade hoppats på. Han har köpt trisslotter två gånger efter storvinsten och löparbilen får hans fru äran att köra.

– Det är klart att det blir lite uppståndelse när folk ser den. Vi har fått många gratulationer och glada tillrop från grannar och vänner, och jag blir lika glad varje gång, säger Mats.

Kommer du vara med i fler lopp i år?
– Nä, jag är bara med i lopp där man kan vinna priser, avslutar han med ett skratt.

Relaterade nyheter