Upplands Motor arbetar för att hitta nya talanger

Att hitta personal till våra verkstäder är alltid en utmaning. Upplands Motor arbetar aktivt för att på olika sätt hitta nya talanger att rekrytera. JOIN – Jobb Och Integration i Näringslivet är ett sådant initiativ.

I samarbete med Lernia startade vi den femte december vår första grupp inom JOIN, en ettårig verkstadsutbildning med 20 deltagare. Intresserade fick söka genom Arbetsförmedlingen. Upplands Motor och Lernia har tillsammans varit med med i urvalet kring vilka som blivit antagna. Under året kommer dessa härliga personer komma ut på våra olika anläggningar på praktik under upp till fem månader.

På Upplands Motor talar vi fler än 20 språk, så vi har goda möjligheter att matcha praktikanterna med en handledare där inte svenska behöver vara det gemensamma språket. Yrkeskunskapen och språket kommer att utvecklas tillsammans under praktiken. Målet är förstås att utbildningen ska leda till anställning, antingen hos Upplands Motor, Lernia bemanning eller i en annan verkstad.

– Efter att ha förberett oss i nästan ett år är vi så glada att äntligen vara igång, säger Filippa Lindström, delägare och vice ordförande i Upplands Motor. Vi önskar alla nya studenter lycka till och välkomna till Upplands Motor!